Irmelin - den starka

Alla inlägg under augusti 2010

Av irmelin - 2 augusti 2010 15:03

Min man har renoverat sovrummet och på tre dagar är det klart, han är rena Extreme Makeover! I går kväll sa han till och med själv: "Man har i alla fall inte tummen riktigt mitt i hand". Fint blev det också, en caffe latté-färgad tapet på tre väggar, en beige-sandfärgat-vit blommönstrad fondvägg vid sänggaveln och ett vitt ekgolv. Det ska bli riktigt kul att få flytta in den mörkt bruna sänggaveln och sätta upp våra bröllopsfoton och "piffa" till det.


Jag ska ärligt säga att jag inte gjort knappt något alls på sovrumsrenoveringen. Jo, jag fick riva ner boarden som satt uppe mot taket till men sen har jag hållt mig overksam. Mannen har inte riktigt velat haft någon hjälp och det har inte funnits så mycket jobb mer än för en åt gången. Jag gråter inte för det!


Istället har jag suttit och klurat på ett eget projekt: höhäck. Tidigare i somrad gjorde jag en enkel höhäck med hjälp av en regntunna som istället för botten fick ett hönät hängandes nertill som hästarna kan äta från. Den är tyvärr inte uppsatt än och den har sina svagheter...som hur vi ska få upp den. Jag har gett stallägaren i uppgift att lösa problemet. Så länge tillverkar jag en enklare modell som jag själv kan skapa ända fram till slutresultatet med höfyllning. Enklare och enklare...det är betydligt mer mätande och snickrande men jag tror starkt på den här modellen.


Gick och köpte mig ett kompostgaller idag, fyra stabila delar. Buntband. Tre långa granläktor som jag sen mätte och sågade itu i rätt längder utanför Coop Bygg. Krampor och spik. Tänk dig tre "väggar" av kompostgallret, som ett V med öppningsbart tak på. Runt detta sätts stabiliserande läktor samt fyra ben. På de öppna sidorna av V:et blir det antingen väggar från den överblivna komposten eller helt enkelt en bit presenning, beror på måtten. Hästarna kommer att kunna äta från alla håll på höhäcken, den är i låg höjd för naturligast ätning men ändå en bit över marken så att höet inte blir lerigt undertill. Skulle man vilja ha ett heltäckande tak på luckan tråcklar man bara dit en bit presenning. Dessutom kommer man kunna flytta hela häcken efter markförhållandena, ytterligare en fördel och förhoppningsvis gör de lutande benen att häcken ändå står relativt stadigt för blåst och hungriga pållar.


Bildbevis kommer.

ANNONS
Av irmelin - 1 augusti 2010 20:03

... är nu äntligen bokad! Det var faktiskt en riktig lättnad att slippa ha den ståendes tom under någon längre tid. Fast ponnyn som ska stå där är inte inköpt än utan det letas för fullt av våra nya hyresgäster. Från första september är platsen deras och så får vi hoppas på att de hittar sig en bra ponny fram tills dess!


Har, liksom Anna i stallet, suttit och funderat på det här med hagar. Vi har inte fullt så mycket mark att röra oss med tyvärr. Just nu är jag inne på att låta stallägaren Anders få sin efterlängtade trädgårdsdel och låta småponnysarna gå i övre stallhagen. Våra stora hästar får då gå i nedre hagen som man skulle kunna koppla ihop med den stora skogshagen som inte används. Skogshagen har funkat som avlastningshage under de lerigaste perioderna men att kånka vatten och hö dit under vintern är ingen höjdare. Men om de stora hästarna kan samsas och inte ta kål på varann skulle vi kunna utnyttja den yta vi faktiskt har. Hagarna ska ändå dras om nu när ytterligare tre små shettisar snart anländer och det ska byggas lösdrift åt de små liven. Ja....om alla hyresgäster kommer överens blir det nog riktigt bra det här!

ANNONS
Av irmelin - 1 augusti 2010 14:54

Idag trotsade jag och Goliath regnet och testade att tömköra för första gången tillsammans! Jag kan styra och få hästen att gå rakt fram och Goliath visste också vad det handlade om så det gick riktigt bra. Vi tog något varv nere på ridbanan först för säkerhetsskull och när ponnyn skötte sig fint så styrde vi ut på vägarna och in på en skogsstig istället. Blev en rätt kort runda men ack så roligt vi hade! Tränade på några korta halter och travövergångar. Det är väldigt intressant att kunna se hästen från marken och Goliath visade att han kunde göra riktigt fina övergångar när matte inte satt på och trasslade till det. Själva traven blev också fin med svikt och luft i ett lugnt tempo genom halvhalter. Tänkte för mig själv..."den där med smör på"! Han gör mig stolt så gott som var dag.


Ett liten kortfilm från idag, bara som bildbevis:


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se