Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Snoddas & Oscar II:s tårta

Av irmelin - 31 augusti 2010 19:49

Jag mår lite illa. Började äta upp några av kanterna på min nybakade kaka och när jag ätit ena längan på långpannan var det liksom ingen idé att spara de andra kanterna. Nu vet jag att smörkräm är rätt mäktigt i större mängd....


Eftersom jag hade hela eftermiddagen, nåväl kvällen, ledig då min underbara medryttare rider Goliath idag bestämde jag mig för att baka. Att vara sysslolös är för det mesta inget för mig. På jobbet gick jag och filosoferade över nötkakan som Jonas gör ibland. Smörkrämen ovanpå kakan är verkligen delikat. Och Snoddas/moccarutor/kärleksmums är ju faktiskt min favoritkaka. En kombination däremellan kanske vore något? Sagt och gjort. Smörrutor blev det.


Den här gången har jag nog för en gång skull lyckats med botten på snoddasen. Lyckas alltid få den svampig och "tung". Enligt kanterna att döma är den i alla fall mer åt det fluffiga hållet idag. Smörkrämen blev också rätt bra. Förutom att jag råkade bränna en del i botten och fick upp små små bruna flagor i den gula smeten. Men vem bryr sig så länge det inte påverkar smaken ;) Såhär i efterhand inser jag dock att smörkräm är nog något som inte så gärna stelar. Och det är ju rätt dumt för hur ska jag nu kunna förvara kakorna? Har en idé om att jag och Jonas får äta halva långpannan hemma och de på jobbet får äta resten. Ska rådfråga min kakexpert när han kommer hem från fotbollen.


Usch, det här med kakor är inte min grej. Laga mat på känsla det kan jag, men kakor och recept...alldeles för komplicerat för min smak!

 
ANNONS
 
Elin

Elin

4 september 2010 19:18

När jag först bara läste rubriken trodde jag det var min häst du hade skrivit om! ;)
Men jag håller med dig, Snoddas (kakan) ÄR gott!

http://www.storsvart.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se