Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

Råkat rida i repgrimma

Av irmelin - 29 augusti 2010 21:49

Vilken fantastiskt trevlig hästhelg det har varit igen! Den här gången var det min tränare Mikaela som höll pass i AR och NH för oss ute i stallet. Mitt och Goliaths ARpass gick över förväntan, han var väldigt lugn energimässigt och nu tenderar han att göra för mycket i skolorna istället för för lite. Vi fick dessutom prova Mikaelas skolsadel ST Espaniola, vilken gjorde att vår trav blev mycket stabilare. Har redan börjar på julens önskelista....


På NHn var vi fyra ekipage, tre kallblodstravare och en exmoor/shettis. Vi lärde oss mycket och hade riktigt skoj. Det märktes på hästarna att de blev mer lyhörda när vi människor förstod hur vi skulle göra oss förstådda och Goliath blev fullkomligt avslappnad. Stod med den mest lealösa underläpp jag nånsin skådat på en häst :)


Efter en snabb lunch med medhavd pastasallad var det dags för mig och stallägaren och börja arbeta. Vi satte upp tolv stycken tränshängare och utökade antalet sadelhängare till nio i sadelkammaren. Riktigt skönt att få ordning och reda därinne nu när det vankas fler hyresgäster till stallet. Därefter var det bara att ta med sig stolp och lina bort till hästhagarna där vi gjorde en bred sluss mellan två vinterhagar så att vi nu får en enda stor hage för de "stora" hästarna i stallet. Goliath var givetvis med och inspekterade. När Anders drog de första elrepen mellan hagarna fick jag stå och hålla Goliath i grimman för att Anders skulle få arbeta ifred. Sen var det bara att släppa och låta knashästen dundra iväg i galopp för att inspektera vårt jobb. Det blev riktigt bra och det märks att hästarna trivs fint med mer yta att röra sig på. Höet i höhäcken blev inte ens uppätet idag :)


Ikväll har jag tagit en promenad med Goliath och passat på att träna lite NH på vägen. Vi har roat oss med att jag har skickat ponnyn uppför och nerför små backar medan jag själv stått nedanför och gett instruktionerna. Goliath är så lyhörd och gillar att leka bergsget så det var idel glada öron framåt. Gick och funderade ett tag på hur jag skulle kunna få honom att backa rakt bakåt utan att stå framför eller använda repet på något vis. Fick för mig att jag skulle ställa mig vid bogen, luta mig lite bakåt och höja händerna samtidigt som jag backade. Väldigt stilig pose minsann, men tror ni inte att det funkade! Goliath backade steg för steg rakt bakåt. Han är då bra fantastiskt den där :)


På hemvägen blev fru Helin smått trött i benen och bestämde sig för att knyta fast repet som tyglar i repgrimman. Det har jag ju sett och hört att man kan göra. Sen tog jag ett stadigt tag i Goliaths man och kravlade mig upp barbacka och skrittade hem, utan hjälm och med en plastpåse i handen med några små kantareller i. Goliath blinkade inte ens :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se