Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2010

Nu händer det grejer i stallet!

Av irmelin - 26 augusti 2010 09:19

Igår ringde det en kvinna som ville komma ut och kika på våra två sista boxplatser, hon hade dessutom två egna pållar så nu håller jag alla tummar för att hon blir intresserad vid besöket på fredag! Även om det blir fullt i hagarna så underlättar det verkligen med fler personer som tar stallpass och framförallt blir det så mycket roligare att komma till stallet när det finns fler att umgås med.


Igår blev det också klart med vår Mikaela-träning på lördag. Först håller hon två AR lektioner, en för mig och en för min kollegas dotter med medryttarhäst. Efter det följer en halvtimmas teori i NH och en timmas praktiskt träning med den egna hästen. Totalt blev vi fyra ekipage som deltar, kul med fler engagerade hästmänniskor!


Igår berättade också stallägaren att det ska börjas byggas på lösdriften till shettisarna i helgen. Han visade ritning på ligghallen och det såg riktigt bra ut tyckte jag. Anders ska dessutom sätta upp mer staket nedanför ridbanan och därigenom länka ihop våra två största hagar till en enda så att vi kan släppa ihop våra fålar på lite roligare mark.


Igår tog jag första AR-passet efter att vi kommit hem från kursen och Goliath överraskade mig genom att ta sluta på volt på första försöket. Travarbetet gick hyfsat, han börjar få tid att även lyssna på min tyngdpunkt och inte bara älga på så det går åt rätt håll. Sen kunde vi rida öppna på volt och fick en väldigt fin öppna på rakt spår där jag kunde lösgöra honom och få till sökningen nedåt-framåt. Fantastiska häst! Och det känns så positivt för både mig och hästen att kunna avsluta efter bara en halvtimmas jobb från mark och uppsuttet, vara nöjd och inte bara fortsätta rida för ridandets skull. Har vi fått igenom de hjälper vi skulle träna på för passet så är det bra sen. Oavsett om det tog fem minuter eller en halvtimma.


Idag blir det vila för sötnosen, jag slutar tidigt på jobbet men har en del att ordna med innan det är föreläsning från fyra till åtta på jobbet. Det tar aldrig slut..... Till och med maken sa där hemma igår kväll att det vore ju trevligt om vi kunde ses någon gång emellanåt :) 
ANNONS
 
Ingen bild

Ann-Marie Karlsson

26 augusti 2010 21:21

Hoppas ni får kul på lördag! Är min svärfars häst som också ska med på lektion, som din kollegas dotter rider. Hoppas det går bra för er alla :)

irmelin

29 augusti 2010 21:48

Det var riktigt kul :) Tyckte mig väl höra att det pratades om dig och Svingen också, då förstår jag kopplingen! Fanny och Pila skötte sig fint för att vara första gången och Torbjörn verkade gilla NHn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se