Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 12 juli 2010

Morgonstund har guld i mund

Av irmelin - 12 juli 2010 13:08

Idag ringde klockan vid 06.30 Behöver jag säga att det är första gången alarmet är på sen jag fick semester? Jag var gruvligt trött men det fanns sådana som redan var vakna och som ivrigt väntade på att jag skulle dyka upp. Så är det när man är "med häst".


Först ville nykomlingarna Basse och Fiona ut i sin hage. De anlände i lördagskväll och är båda under en meter höga små sötnosar. Deras grind hade blåst sönder i det förfärliga åskovädret som härjade igår kväll, men det var snabbt lagat. Sen öppnade jag dörren till stora stallet där Rappa, min egen Goliath och russet Simba hälsade mig med angelägna gnäggningar. Bättre mottagande kan man inte få! Rappa och Simba fick dock vänta lite medan Goliath fick på sig kapsonen och följde med mig ner på ridbanan. Efter gårdagens träning för Karin har vi fått rådet att hårdträna på sökning och böjning. Efter 20 minuter med arbete vid hand och longering släppte Goliath igenom och fick mycket beröm och kel. På med flugmedel och sen ut till sommarhagen där han sprang gnäggande omkring tills Rappa och Simba kom och gjorde honom sällskap. Jag mockade och fixade fodret innan jag packade ihop för hemfärd. Sen kunde jag inte låta bli utan parkerade bilen och tog några foton på älsklingarna i morgonljuset!


Såhär borde varje människa få börja sin morgon för att få ro i själen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se