Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 3 juli 2010

Vilken dag!

Av irmelin - 3 juli 2010 23:21

Ni vet väl om att vi har äkta medelhavsvärme här i Sverige?! Jag trodde knappt att det var sant när jag klev ur bilens AC-reglerade kyla ut i den svenska tropiska värmen. Det var som att röra sig i en varm, stilla sötvattensjö. Allt man känner är lent och ljummet mot den bara huden... Men jag slår mig i backen på att svenskarna kommer lyckas klaga i slutet av sommaren ändå. Det hör väl till.


Idag har jag lyckats lura min fästman och jag har gjort det med gott samvete. Hans svensexa stod på programmet vilket givetvis var hemligt. För att hålla honom hemma kring tolvsnåret lyckades jag lura i honom att min vän Anna med sambo skulle trilla in på grillning hos oss. Jag gick verkligen in för hela historien, städade till klockan ett på natten efter att ha sett Eric Saade på Ludvikafesten och lät sambon marinera köttet på morgonen. När han sen ville lägga köttet på grillen kring tolvtiden fick jag försöka distrahera honom och säga åt honom att lugna sig. Kvart över tolv dök sen ett gäng glada grabbar upp och gjorde min fästman nervös. Han HATAR oförberedda överraskningar. Han ogillar även starkt käna överraskningar som han kunnat planera in men utan att veta vilken aktivitetet som står på schemat. Den här gången fick jag i alla fall stå ut och enligt korta rapporter från pålitliga personer har jag hört att Jonas har det riktigt kul. Är så glad för hans skull, med tanke på hur fantastisk min egen möhippa var!


Men nu längtar jag efter honom. Har legat i soffan för mig själv och sett The Duschesse. Mycket sevärd för någon som önskar ett knippe hjärtknip.


I morgon ska jag upp och ta ut hästarna. De fick faktiskt stå inne en natt i sommarvärmen för att vila upp sig och slippa ryktet om åska. Jag har inte sett till något av det sistnämnda men jag tror inte pållarna klagar ändå. Det är väldigt lugnt ute vid stallet just nu, vi är få personer just nu och hästarna sköter sig relativt mycket själva under dagarna. Varje gång jag har kommit till stallet har unge herr Goliath genast kommit fram och velat vara med om jag skulle få för mig att hitta på något roligt. Han är en stjärna, min lilla kämpe.


Jag tillbringade eftermiddagen i stallet och trots värmen var det så fridfullt att gå runt och pyssla och städa utan någon stress. Under arbetsveckorna finns det alltid något som drar en hemåt eller iväg någon annanstans. Att äntligen få ta det i min egen takt och bara vara får mig att inse hur mycket jag tycker om gårdslivet och hur mycket jag saknat det från när jag var liten. Jag går och mockar en stund på ridbanan, ser över staketen i hagarna, plockar iordning i sadelkammaren, tar in hästen och borstar i lugn och ro, packar hö och städar på höskullen, kommer ihåg och hinner ringa viktiga samtal, ringa oviktiga samtal och bara prata strunt.... Allt detta får mig att må bra. Varför gör jag inte det här oftare? Varför ska det finnas så många krav och måsten var dag som bara tar energi och ger negativa känslor. Målet med livet skulle kunna vara att uppleva kärlek- i alla dess former, trygghet, ro och frid, att få göra det man älskar, erfara betydelsefulla möten med genuina människor...


Eller så är jag bara alldeles för trött och ska upp tidigt imorgon också. Lev väl!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se