Irmelin - den starka

Alla inlägg under maj 2010

Av irmelin - 12 maj 2010 09:17

...är en riktigt trevlig dag den här veckan. Jag ska lämna in Acces fina dressyrsadel på Spelstallet så att den kan åka med Schenker till en tjej som har köpt den. Såå skönt att bli av med en bra sadel som bara blivit hängande eftersom den inte passar Farbror Frej. Det betyder ävn extra pengar i kassan, vilket verkligen behövs i dessa bröllopstider!


I eftermiddag blir det även husvisning ute i skogen på det senaste objektet som jag fastnat för. Igår när sambon kom hem sa till och med han: Nu har jag ledsnat på hus, nu får vi faktiskt ta och köpa ett snart! Inga problem, sa jag, vi ska köpa det vi kikar på imorrn. Så nu får vi se - igen. Blir det detta hus ska jag minsann även bygga lösdrift så kan Goliath och hagkompisen strosa runt på eget bevåg och jag slipper tidiga mornar och sena kvällar i stallet. Hästarna mår bra och jag mår bra- bättre kan det inte bli!

ANNONS
Av irmelin - 10 maj 2010 12:13

Men det får man väl vara ibland det också. Som tur är har solen börjat lysa och den är en riktig uppmuntrare!


Bloggen har nu blivit en husblogg i jakten på det perfekta huset, som det verkar. Skönt att få ventilera sig lite iaf. Surfade som vanligt in på Hemnet nu på lunchrasten och fick se att det lilla söta huset på Vallen var prissänkt till 640. Kommer inte riktigt ihåg vad det låg ute för förut dock. 680 kanske?? För en sådan summa skulle man i varje fall ha råd att bygga ut för ett ordentligt badrum/tvättstuga samt ett extra sovrum. Det ligger en mil från mitt jobb, en mil från sambons jobb, en mil från stallet. Inte så pjåkigt. Jaja...over and out.

ANNONS
Av irmelin - 9 maj 2010 15:29

Det blev inget drömhus med stall. Vi gillade det, gillade det inte, kanske ville ha det...men nej. Anledningen var att det krävdes en hel del installationer i värmesystem samt en vattenledning till stallet. Till sist kändes det som att det skulle bli lite mycket att fixa för oss som ett första hus. Så nu är vi tillbaka där vi började igen. Det är bara att leta vidare....


...vilket vi gjorde idag när vi på vinst och förlust svängde förbi Gula Huset nere på stan i förhoppning om att husägarna skulle vara där och fixa. Det var de också och jag och sambon fick oss en exklusiv husvisning. Givetvis hade paret hunnit lägga ut huset till mäklare IDAG och de räknade med att det kom ut för visning till veckan. Huset var riktigt mysigt i alla fall, gammeldags men tillfixat. Fanns en del kvar att göra men inget som vi inte skulle klara av. Kul att ha sett det och så får vi se vart det leder!

Av irmelin - 8 maj 2010 20:31

I fredags hämtade min fästman mig vid jobbet och styrde bilen mot Falun. Det är något visst med den staden ändå, det är väl så att mina sex år där ofrånkomligen betyder ganska mycket. På den här resan var vårt mål en viss affär med ett visst innehåll. Ganska värdefullt innehåll skulle man kunna säga. Jag visst på ett ungefär vad jag ville ha redan från början och vi kunde snabbt sålla bort den ena brickan efter den andra. Till sist stod det mellan tre stycken och valet föll på en nykomling på stjärnhimlen. Jag vill inte avslöja mer än att jag sannerligen är mer än nöjd!


Efter Falun blev det Borlänge där jag och fästmannen strövade runt på Cervera i hopp om att hitta något som vi skulle kunna tänka oss som bröllopsgåva. Men helt ärligt, varken jag eller fästmannen är Cervera-typer så istället gick vi in på Jula och kommenterade glatt åt både höger och vänster att "det vill vi ha och DET vill vi ha"! Såå...önskelistan går snart ut :)


Idag har jag förärats med en tur på Goliath i solskenet. Han var lite lugnare efter en viss havreincident där blivande ägaren köpt energirikt kraftfoder som hade lite för mycket krut i sig. G fick sig en tur över stock och sten och i backe upp och ner, han var lika rolig som vanligt och tog i för kung och fosterland när vi busade runt. Sadeln hängde dock inte med riktigt lika bra för det krävdes en omsadling mitt ute i skogen och jag kan meddela er att det inte är helt lätt att sitta upp utan pall på en tokpigg häst med en sadel som bara vill glida runt.... Upp kom jag iaf även om det inte var särdeles graciöst!


Det blev bara en 45 minuters runda på herr Goliath för sen väntade sambon hemma på att få åka ut till golfbanan och det ville minsann jag också med på! Årets första runda på Svanskogens golfbana för oss amatörer utan grönt kort. Vid första utslaget fick bollen rakt ut...åt höger. Men sen hämtade jag mig och slutade helt makalöst på 58 slag och då kan jag stolt berätta att rekordet ligger runt 52 eller var det 54 under förra säsongen. Vissa vilar sig ju i form har jag hört ;) Blir nog en runda imorrn igen!


Ikväll har jag och sambon sett The Imaginarium of Doctor Parnassus. Stjärnspäckad men ack så knepig film. Ni ska inte se den.Av irmelin - 5 maj 2010 12:34

I eftermiddag gäller det. Då är det dags för husvisning på drömstället och jag hoppas sannerligen att det fortfarande håller måttet efter visningen också. Igår kväll fick jag hjärtsnörp- vad är det jag håller på att ge mig in i? Hur ska JAG orka fixa stallet både morgon och kväll varje dag? Sen lugnade jag ner mig...för går det inte så är det så, då kan jag hyra in hästen nästgårds där det redan står två pållar. Allt ordnar sig. Antingen gillar vi stället eller så är det bara att glömma och gå vidare.


Av irmelin - 4 maj 2010 17:01

Vi på förskolan ska planera höstens personalfördelning samt barnfördelning ikväll. De förslag jag har sett ser väldigt lovande ut måste jag säga.... Vi är nog alla inne på att fördela barnen åldersmässigt över tre avdelningar, 1-3 åringar, 3-4 åringar, 4-6 åringar. Jag tycker detta sätt är att föredra då man har lättare för att anpassa både miljön och aktiviteter efter barnen. Som det är nu på vår avdelning med blandat 1- 5 åringar har vi fullt upp med de minsta som far överallt och de stora för i vissa fall klara sig lite mer själva. Och det är inte alltid positivt, även om de lär sig att ta ansvar och visa hänsyn för de små. Medan de små utvecklas snabbare i vissa fall eftersom de tar efter de stora. Som personal känner man sig iaf splittrad tycker jag på en blandad avdelning.


Bäst att avsluta och kila iväg och leta upp de andra kollegorna!

Av irmelin - 4 maj 2010 12:43

Att man kan få plats med fyra balar torvströ i min lilla Toyota Yaris! Det är ju det jag säger, Toyota gör fantastiska bilar :)


Idag riktar jag även ett stort TACK till mannen på Länsförsäkringar som räddat mig från böter på 3.500 kr när vi råkade upptäcka att min underbara lilla bil varit utan försäkring en månad när jag bytte bolag. Han gjorde ett undantag från regeln för min skull. Återigen- TACK!

Av irmelin - 3 maj 2010 08:23

Vår valborg firades i lilla Ställdalen med underbar klassisk musik och efterföljande vissång ur Dan Anderssons repertoar. Det blev en riktigt härlig kväll och sambons morbror överraskade oss genom att tillägna oss denna fantastiska sång inför det stundande bröllopet!


http://www.youtube.com/watch?v=hJCCQO_xRPU


Tack Percy!!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se