Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

Dressyrsugen

Av irmelin - 16 maj 2010 21:20

Efter att ha sett på både Blåbärshoppning och inspirerats av en kompis tävlingsdebut var jag och Goliath bara tvungna att ta en sväng dressyr på ridbanan idag. Hade funderat kvällen innan på om jag skulle våga mig på att testa enbart stångbettet, med tanke på att man måste ha ett bett på hästen på dressyrtävlingar. Det skadar inte att prova, tänkte jag och även om vi inte riktigt är så jämna än fungerade det bättre än väntat i varje fall.


Måste bara få berömma lillhästens trav också, från att ha taktat och trippat under merparten av travsträckorna på ridbanan går han nu relativt taktfast och balanserat. Kul att se lite resultat av arbetet!


Kvar återstår för tillfället arbete med galoppen, Goliath vill inte fatta på kommando hur som helst men med tålamod och konsekvent träning ska det inte vara några problem. Poletten trillar som bekant ner väldigt fort på det här lilla underverket!


Med tanke på att jag inte ville använda stången särskilt mycket idag och därför struntade formen så är jag ändå nöjd med ridpasset. Hade en fin känsla där G följde mig bra och det är mycket värt för vidareutvecklande av balans och stabilitet.Jämför med hur det såg ut för en månad sen när det precis började gå att trava lite mer ordentligt...Nånting bra har vi gjort i alla fall :) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se