Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

För min systers skull

Av irmelin - 21 januari 2010 21:14

Ja, en av dem i alla fall. Hemmasystern. Den andra systern heter Italiensystern, den kloke förstår varför. Hemmasystern och jag är väldigt lika. Inte utseendemässigt men humormässigt. Vi är dessutom sanna spelfreak som allra helst vill sitta tysta en hel dag fullt koncentrerade över ett parti Carcassone när vi ses två gånger om året.


Idag bestämdes det att min syster med familj samt min mor ska komma upp och hälsa på mig och sambon över påsk. Något jag verkligen ser fram emot! Systerns två barn ville hemskt gärna komma och påska för mina grannar, främst för att de inte känner dem och aldrig mer kommer att träffa dem igen. Osökt kom jag då att tänka på Halloween i höstas när små illbattingar gjorde påringningar på min och sambons dörr. Ännu barnlösa har jag och sambon tyvärr inte sån stor koll på det här med barns traditioner- trots att jag arbetar på förskolan. Av denna anledning hade vi heller inte införskaffat det traditionella skelettet i garderoben och heller inget segt och smaklöst godis som ungar verkar så förtjusta i. Jag har för mig att jag tyvärr fick göra tre barngrupper besvikna, jag blev till och med lite ledsen för deras skull då jag såg att flera av föräldrarna verkligen ansträngt sig för att spöka ut sina barn och tanten i 15b hade inte ens en gammal kola att offra. Men nu vet vi ju alla vad som händer när man inte har något "treat". It's tricktime!


Nu blev det faktiskt inte så allvarligt det där med buset, jag antar att föräldrarna hade spenderat hela veckopengen på kostymen för det enda som barnen lämnade efter sig på vår farstutrapp var...en enda ruta toapapper. 
ANNONS
 
Zäta

Zäta

24 januari 2010 12:06

Det är så fantastiskt roligt det där!

Minns att vår datanörd på jobbet berättade om en omgång trick or treat han blev utsatt för. Han bor i lägenhet och är över två meter lång. Ett helt koppel barn stod utanför dörren efter att ha ringt på. Automatiskt rabblade de sin slogan: "Trick or treat".
Han log sitt farliga lilla leende, böjde sig över dem och sa med väsande röst: "Trick".
Barnen vände snabbt om och sprang skrikande därifrån.

http://blogg.zettervall.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se