Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 26 juli 2009

Livet på landet

Av irmelin - 26 juli 2009 19:30

I fredags vinkade min underbara sambo av mig på tågperrongen i Ludvika och jag startade min resa ner till föräldrahemmet i Västergötland. Jag hade faktiskt glömt hur mycket jag tycker om att åka tåg, man får bara låta sig forslas med från plats till plats medan man kan njuta av sin bok, tjuvlyssna på konversationer och smygtitta på hur folk beter sig. Den här gången gjorde det mig inte ens något att sitta i Örebrors väntsal i en timme innan resan fortsatte. En bit nedanför örebro var det dags att visa biljetterna igen och när konduktören frågade en kvinna som stod i mittgången om hennes biljett utbrast hon: "Jag vill faktiskt bara av det här tåget!" Det är ju sånt där som man fantiserat om, någon som hamnar på fel tåg och inte kan komma av utan bara färdas längre och längre åt fel håll! Det visade sig att denna kvinnan satt sina barn på tåget, sagt hejdå inne i kupén och sen hade tåget börjat rulla och hon hann inte hoppa av. Vilket drama! Som tur var så kom vi straxt fram till Hallsberg och där tror jag nog att kvinnan kunde hoppa av och åka tillbaka hem igen. Det roliga med konversationer inne i en tågvagn är att det mesta hörs, såvida man inte viskar. En väldigt stor man kom till exempel fram till en yngre kille som satt snett mittemot mig. "Du sitter på min plats!" Den yngre killen hade hörlurar och musik på sig så mannen fick upprepa sig. När killen hörde vad han sa ursäktade han sig såklart och började samla ihop sina saker och skulle resa sig. Det tog lite tid och av någon konstig anledning började jag bli generad och lätt rödkindad å den yngre killens vägnar. (Jag vet inte varför, jag brukar sällan bli generad men nu var det i alla fall så.) Till sist säger mannen " Äh va f-n, sitt kvar, jag går till bistron och äter en stund. Är det fullt där kommer jag tillbaka och då får du flytta på dig!" Om det nu bara hade varit vi tre där, jag, mannen och den yngre killen, hade det ju inte varit så pinsamt. Men nu lyssnade heela vagnen och den där mannen (som nog inte behövde ett besök i bistron med tanke på hans kroppshydda) pratade väldigt högt och tydligt. Jag tackar min lyckliga stjärna att det inte var jag som blev utsatt. En vanlig dag på tåget, kan man tänka...


När jag kom fram till Skövde möttes jag av min kära mor på perrongen och efter att ha inhandlat tre burkar rödfärg på Byggmax (hör och häpna så har de inte träplugg i denna affär!) så for vi in till centrum och letade upp två brudklänningsbutiker. Den första kändes väldigt gammaldags, det luktade malmedel av klänningarna och man fick vara såå försiktigt och inte knäppa kort. Jag lyckades prova tre klänningar iaf, en axelbandslös som var rätt fin,  en med breda axelband och en halterneck. Efter det besöket kunde jag konstatera att jag vill INTE ha en massa pärlor och broderier, inget stort släp och inte en massa puffkjolar. I den andra butiken var biträdet mycket mera avslappnat och hon frågade till och med om vi inte ville ta kort för hon förstod inte alls varför man inte skulle få göra det. Konkurrensen är som den är med internet och så vidare, tyckte hon. Vettig människa det där! Hos henne provade jag också två axelbandslösa, en tvåfärgad som var bättre än förväntat och en fin lite enklare klänning som tyvärr hade en stor rosett där bak så det såg ut som att jag hade en rumpa bred som en ladugårdsvägg. Nu skulle jag ju bara prova för att se vad jag skulle kunna tänka mig och jag kom till flera insikter angående valet av brudklänning. Priser på klänningar är också ganska intressant och det visade sig att i de affärer vi besökte var det lika dyrt att köpa en klänning som att hyra en. Frågan är sen vad det skulle kosta att sy upp en...det känns nämligen som att det inte kommer att finnas exakt en sådan klänning som jag vill ha. Och på sin bröllopsdag vill inte jag stå framme vid altaret i en klänning som jag är halvnöjd med! Så vi får se vad det slutar med...som vanligt är det så att jag vet vad jag vill ha och jag får helt enkelt se till att skaffa mig det :)


För övrigt har jag hunnit med en hel del här hemma hos föräldarna. Vi har fikat, väldigt många gånger. Jag har läst ut två böcker. Vi har klippt gräset. Jag och mamma har plockat blåbär, vildhallon och kantareller. Vi har skruvat på en garderob (det visar sig att jag är mycket teknisk och hantverksmässigt kunnig!). Vi har letat flyghavre (för er som inte vet är det sån havre som inte får växa i den andra havren för det finns ingen "mat" i den och den tar lätt över i den vanliga havren så därför måste man gå och plocka bort flyghavren för hand, den kallas flyghavre för att fåglarna sprider den när de flyger omkring mellan fälten) (fast det var mest mamma och pappa som letade efter flyghavren för jag hade varken overall eller stövlar, så jag tog mest kort, njöt av solen och läste bok i bilen). Idag var vi även hos min farbror och hans fru där de bygger ny sommarstuga. Fast stuga är inte riktigt rätta ordet för det är ett jättevackert, modernt hus med många finesser och faciliteter. Deras "snickarbod" ser ungefär likadan ut och inrymmer en gästlägenhet åt deras barn. Jag skojade med min farbror efter rundturen och sa att jag och min sambo kunde få köpa huset av honom om vi skulle flytta ner någon gång. Min farbror svarade: "Det vi har byggt går inte att köpa för pengar." Han menade på att det har kostat ganska många ören att få till det och att de har lagt ner mycket hjärta och smärta i det, skulle jag tro. Och det var ju faktiskt bara ett skämt... 


I morgon är det så äntligen dags för huvudattraktionen för min resa hit. Det är dags att rida tillsammans med en gammal barndomskompis. Detta ser jag verkligen fram emot!! Mer information kommer.


Dags för kantarellstekning! 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

26 juli 2009 20:17

Hej Hanna! Måste bara få ge dig ett tips angående brudklänningar. Du skrev om att kanske få en uppsydd, måste då tipsa dig om min granne o vän Ywonne Nålberg som har en syateljé här granngårds. Hon har en hemsida som du kan besöka. www.nalbergssyatelje.com/1.html

 
Zäta

Zäta

29 juli 2009 15:30

Hej hopp Irmelin!

Tycker definitivt att du ska låta sy upp en klänning. Tror inte att det blir dyrare än att köpa eller hyra. När du nu vet exakt vad du vill ha så är det lika bra att du ser till att du får det.

Kram
Sis

http://blogg.zettervall.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se