Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 22 juli 2009

"När jag blir stor.."

Av irmelin - 22 juli 2009 20:31

Nu är det bara en och en halv dag kvar innan jag sätter mig på tåget ner till Västergötland för att hälsa på mina föräldrar samt mina "hästvänner" Marre och kallblodet Linus. Dessutom har en vår gemensamma vän Lillemor precis gått och köpt sig en egen kallblodstravare som det ska bli riktigt spännande att få träffa. Förhoppningsvis kommer jag även att få motionera Linus hagkompis, varmblodet Tubbe, så att jag och Marre kan ta lite sällskap ut. Annars är det ridning växlat med cykling som gäller. Hur som helst ska det bli riktigt härligt att få komma hem en sväng igen, oftast hinner man inte med så mycket annars när jag hälsar på där nere. Nu har jag och mamma till och med planerat in att besöka några bröllopsbutiker där jag ska pröva mina första brudklänningar. Undrar hur det kommer att kännas...som att man är tio och lånar mammas finklänning kanske :)


När man INTE har häst då har man väldigt mycket tid över till att fundera på allt man ska göra när man har häst igen. Det finns mycket roligt att experimentera med och något som jag är intresserad av är akademisk ridning som växer sig allt starkare här i Sverige. Något annat är Natural Horsemanship och där finns det många varianter, Parelli är en av "lärorna" och det höll jag och Acce på med en hel del när jag hade honom. Söker man på internet hittar man både 123 övningar, foton och filmer att drömma sig bort i. Det finns även en del litteratur värd att läsa, de tyngre har jag inte tagit mig an än men den senaste jag läst är "Skola din häst till ökad samling och hållbarhet" av Katrin Wallberg. En tydlig bok med många inspirerande bilder där man går från unghäst till de mer avancerade övningarna inom den klassiska ridkonsten. En nätsida som jag har lusläst och läst igen många gånger om är www.markusholst.se som bjuder på en verkligt bra ridhandbok som ger enkla och logiska övningar och förklaringar på hur man kan träna sin häst.


Så "när jag blir stor" ska jag forma min häst efter den akademiska ridkonstens lära och använda mig av horsemanship-övningar i min hantering av hästen. Fram tills dess tänker jag öva på andras hästar :)


Ikväll bjuder jag på inspiration från Rebecka Östh på RC Horse Vision som har sitt tillhåll på Hällekis Säteri nere i mina hemtrakter! 
ANNONS
 
Zäta

Zäta

23 juli 2009 23:11

Hej sis!

Vad bra du bloggar! Jättekul att läsa. När jag kommer hem kommer jag lägga upp dig på min logglista.

Puss!

http://blogg.zettervall.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se