Irmelin - den starka

Direktlänk till inlägg 18 juli 2009

Vad gör folk om dagarna?

Av irmelin - 18 juli 2009 19:28

Numera räknas jag endast till "folk", kanske till och med till "folk i allmänhet". Detta efter att ha tillhört släktet "hästfolk". Så till problemet: vad gör FOLK på semestern?


Jag tog ut fem underbara veckor denna sommar och än så länge har det nog varit en av de segaste semestrarna någonsin. När jag hade häst kunde jag  hänga upp dagen på att åka till stallet, mocka, fixa fodret, putsa läder, strukturera grejerna i stallskåpet, fånga in hästen längst upp i hagen, borsta, sadla, rida ut i några timmar, borsta igen och sen avsluta med att stå och titta på den betande hästen ungefär en halvtimme. Att åka till stallet tog ALLTID minst tre timmar. Just då kunde dagens stallbesök kännas som ett måste, nu är det efterlängtat...


En vanlig dag  så tillbringar "folk i allmänhet" den åt att kliva upp sent ur sängen, hämta tidningen (okej, sambon hämtar visst tidningen) och efter en halvtimma-timma är det frukostdags. Man slötittar lite på morgonnyheterna, kollar vädret, surfar in på de vanliga sidorna, funderar över vad man ska äta till lunch, läser, äter lunchen, vilar, tar en promenad och känner återigen att man ska göra något av dagen men nu är det bara några timmar kvar innan kvällsprogrammen börjar, kommer hem och duschar, surfar, tittar på tv, äter och hyr en film eftersom det som vanligt inte är något på tv.


Det som kan bryta tristessen är om det är vackert väder för då är det dags för en golfrunda! Både jag och sambon har köpt golfset och spelar på en pay and play bana i ett närliggande samhälle som för övrigt ligger ute i skogen. Här spelar alla som inte tagit grönt kort, alltså alla som INTE kan spela golf. Just nu är det alltså mest vi och ett hundratal pensionärer och eftersom vi inte är riktigt så duktiga som vi har tänkt att vi ska bli, gottar vi oss åt när pensionärerna hamnar i diket eller får gräsrullare. Vi, självgoda? nej nej :)Detta är bara ett symptom på dåligt sjävförtroende. Bättre blir det i alla fall, från att ha legat på runt 70 slag på en niohålsbana med 34 i par ligger jag nu på 56 som rekord. Pressen är stor inför nästa runda!


Jag ska inte fördjupa mig inom golfen, inte just denna gången. Får nog dock inse att golf är ytterligare ett ämne som kommer att beröras i mina utlägg.


Hur som helst, vad gör ni för att underhålla er en helt vanlig dag under semestern? Njuter ni av friden, lugnet, solen och insikten i att man inte behöver lyfta ett finger i onödan?

 
ANNONS
 
anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

anna ♥ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ♥

18 juli 2009 21:44

Med en liten tjeja på snart 1 år så har man fullt upp hela tiden! =)

Trevligt med en blogg! Hur är det annars?

http://storasyrran.blogg.se

 
Ingen bild

Lotta

19 juli 2009 19:54

Alla människor är intressanta och unika... så även du Hanna! Jättefin blogg och vilken golfare du ser ut att vara.. kämpa på! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av irmelin - 3 april 2016 22:17

Några trädgårdsbilder från dagen...men de känns som ett skämt och oerhört oviktiga efter flera av de inlägg som finns att läsa på FB. Människor som är hatiska, som vill bygga murar och använder våra gamla och sjuka som svepskäl. Om än kroppen int...

Av irmelin - 27 mars 2016 16:52

Äntligen lite långledighet och ett ypperligt tillfälle att vara ute och njuta av den begynnande våren! Vi har ju kanske ett litet annorlunda synsätt på det här med att slappna av och njuta. Eftersom huvudet får slita på vardagarna är det underbart at...

Av irmelin - 20 mars 2016 20:14

Nu har vi bestämt att våren är här och dagarna tillbringas mest utomhus. Vår familj älskar att vara ute och därför lägger vi kanske mer tid och pengar ute i trädgården än inomhus. Lisen har blivit så glad i att mata kaninerna men idag var det Jac...

Av irmelin - 27 februari 2016 13:20


Min fina bergsklematis i rosa och vitt har överlevt vintern i frostvitt mörkt garage och nu får den vakna till liv i uterummet. En omplantering och klätterstöd så hoppas jag att den ska trivas! ...

Av irmelin - 8 februari 2016 16:27

Idag har rosorna fått skuggnät inför den stundande vårsolen. Risken finns att rosorna vaknar innan tjälen gått ur marken och då kan de inte dricka vatten. Så nu lurar jag dem att sova ett tag till.... Örtagården har skickat mina fröer med luktvi...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken

Följ bloggen

Följ Irmelin - den starka med Blogkeen
Följ Irmelin - den starka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se